SUG
2011-10-30 / 20:47:25 / Livet i bologna

Är på dåligt humör just nu. Dels för att jag är hungrig. Grymt hungrig. Tänkte att jag va för lat för att laga middag ikväll eftersom vi knatat omkring hur länge som helst idag (upp till San Luca och picnicat och tillbaka), så jag tänkte bara käka lite mackor med den mortadellan jag hade hemma. Visar sig såklart att Wout käkat upp nästan hälften och det jag hade kvar räckte till ynka 2 stackars mackor. Surplar i mig en yogurth också så jag överlever men jag skulle ha velat käka min mortadella själv. Han har dessutom käkat upp en hel del av mitt bröd. Okej att killen inte har några pengar och är hungrig men då går man inte och använder sin sista euro på en öl och snor mat från rumskompisen utan att ens fråga. Och sen dessutom FÖRNEKAR det när man frågar. Fan va jag lackar...

Har dessutom hemlängtan. Inte så pass mycker att jag bölar och vill här ifrån men tillräckligt mycket för att vilja åka hem. Om ni förstår skillnaden... Blääää....

Oh well, nu ska jag återgå till min självömkan. Hej!

Ho fame
2011-10-27 / 13:44:45 / Livet i bologna

Torsdag igen, imorrn àr det fredag... Fattar inte vart tiden tar vàgen. Och plòtsligt va klockan halv 2 dessutom. Och jag àr hungrig. Màste gà hem och àta lite pasta. KAnske ska handla frukt pà vàgen, har varit jàttesugen pà bananer ett tag nu... Mm banan... Kan inte skriva med mitt vànstra pekfinger heller fòr jag hògg mig i nageln med mitt paraply igàr. Ajajaj...

Igàr va vi pà bio och sàg Melancholia med Kirsten Dunst, Skarsgàrdx2 etc. Mycket hàftig film och megakonstig, fattade inte mkt. Men intressant. Efter det gick vi till en bar pà Via Zamboni dàr ett riktigt bra liveband spelande, mi piace. Med oss var en kille som jag inte minns namnet pà men som kommer fràn Brasilien som jag skulle sàga va mellan 20-23 àr gammal. Av nàgon anledning uppstod en diskussion, eller snarare en monolog, om Brasilien och denna Brasilienare pratade om ràn och offer och blablabla och han va sà klok att jag ville gràta. Sen beràttade han att han var 33. Var inte lika imponerad efter det. Klart man àr klok nàr man àr 33, man har ju redan levt mer àn en tredjedel av sitt liv dà! Han àr ju VUXEN!!! Undrar nàr jag ska bli vuxen... Hm...

Btw sà sker det tydligen naturkatastrofer hàr i Italien, inte làngt fràn Bologna. Alldeles fòr mycket regn, laviner och annat har orsakat vattentàckta gator - och dà menar jag floder till gator - bilar som flyter omkring i hav och sjòar, totalt fòrstòrda byar.... Lite làskigt faktiskt, synd att jag inte hann ta mig till Cinque terre innan detta skedde dàr... Ville verkligen se hur vackert det var. Fòrhoppningsvis kan det àterstàlla det abbastanza bene!

Ma adesso ho fame, ma prima di mangiare devo andare alla supermercato per comprare un po di frutta e anche qualcose dolce... Forse cioccolato... E dopo avevo mangiato devo fare un sonnollino perche sono stancissima. Non voglio essere stanca sta sera!

Ciao, baci!


-
2011-10-24 / 13:04:30 / Livet i bologna

Ska fòrsòka dra ihop ett blogginlàgg lite snabbt innan jag màste gà och kàka med folk.

Jo - jag blev sjuk och hade ingen lust att blogga dà. Lika bra det fòr jag hade ingenting att blogga om fòrutom snor och slem och feber, inte jàttetrevligt. Sen plòtsligt bestàmde sig Mikaela fòr att komma och hàlsa pà eftersom hon precis hade tagit kòrkort (GRATTIIIIS!) sà hon hade ingenting att plugga làngre och skulle va ledig i 2 veckor. Sà hon kom hit fòrra tisdagen och vi lekte lite, tog ett tàg mot Perugia fòr att spana in chokladfestivalen fòrra lòrdagen men hamnade i Firenze òver dagen istàllet. Hur det gick till àr en làng historia och har tyvàrr inte tid att dra den nu... Mi dispiace. Annars var vi bara allmànna turister i Bologna och vi (iallafall jag..) hade skitkul. 9 dagar stannade hon hàr och àkte tràkigt og hem i torsdags... Tack fòr besòket mia amica!

I helgen har jag varit i Firenze med alla amerikanare och vi var megaturister, besòkte il Duomo, Santa Croce (kyrkor) *nàgonting* Michelangelo, en by som heter Fiesole... Ja, bilder kommer dyka upp pà facebook iallfall!

Nu màste jag ròra mig sà mer detaljerade och trevligare blogginlàgg fàr bli senare.

puss&kram

Uppdaterad
2011-10-06 / 13:49:02 / Livet i bologna

Sitter i skolan och vàntar pà Cara, vi ska ga och kàka sushi med Oli. Under tiden har jag uppdaterat mig sjàlv med nyheter fràn aftonbladet. Làste artikeln om den 12-àriga pojken som blev nerbrottad och handfàngslad av 2 vakter i slussen. Vet inte hur stort det àr i hemma hos er men jag blev chockad nàr jag gick in pà youtube fòr att se KLIPPET. Ganska màllòs faktiskt. Har ni sett klippet??

Làste dessutom om den "sòtaste hunden i vàrlden - Boo", och han àr verkligen den ursòt. KLIPPET. Var bara tvungen att lànka fòr er som inte sett Boo. Nàn som vet vilken ras det àr?

Nàà, andiamo... Ciao!

skolan
2011-10-05 / 20:13:31 / Gli studi

Hallå folket!

Ledsen att jag har varit så dålig på att uppdatera bloggen, har känt att jag inte har haft något att skriva om. Men tydligen tror folk att jag inte pluggar och mormor och moster ber om italienska inlägg... Just nu har jag inte tid att formulera ett inlägg på italienska men jag kan berätta lite om vad jag har lärt mig de senaste veckorna:

Vi har gått igenom massor med grammatik, till exempelpassato prossimo, trapassato prossimo, imperfetto, pronomi diretti, pronomi intdiretti, condenzionale.... Det är väl ändå rätt mycket på tre veckor? Så om vi tar ett exempel, verbet parlare, och böjer det i jagform i alla dessa olika former blir det följande:

Passato prossimo:
Ho parlato
Trapassato prossimo: Avevo parlato
Imperfetto: Parlavo
Condenzionale: Parlerei

Om jag tar upp mer grammatik tror jag att det finns en risk att en och annan somnar ...

Ska lite snabbt berätta vad jag gjort de senaste dagarna innan jag hoppar in i duschen också:

Vi har pluggat, pluggat och pluggat, vi har besökt en park uppe på något berg som jag har för mig hette san luca. Igår firade man något helgon här i Bologna så vi var på piazza maggiore och kollade på grymma fyrverkerier. Idag besökte vi det högsta tornet av due torri och jag trodde att jag skulle dö av alla trappsteg. På vägen ner gick alla andra dubbelt så fort som mig för jag trodde jag skulle ramla och dö, apläskigt. Sen har vi inte gjort så mycket... Hängt lite med de nya eleverna, varit på osterior, hängt på piazza maggiore.... And that's about it. Nu MÅSTE jag skynda in i duschen, perché sono sempre in ritardo quando devo incontrare con i miei amici...

Bacioni!

RSS 2.0